Long-awaited work to upgrade a play area in Talbot Close, Highbridge has been completed this week within budget.

The play area – pictured above before the work was completed – now features a new four-seater seesaw, a roundabout and toddler multi-play unit. A bench and bin has also been provided.

The roundabout and toddler multi-play unit are designed to be inclusive for use by disabled children.

The multi-play unit includes a double width slide, ring climber, binocular platform and climbing grips. The existing swings have remained in-situ.

The existing wooden palisade fencing, which had reached the end of its life, has also been replaced with traditional play area style metal fencing with two new self-closing pedestrian gates.

The new play area and fencing, costing £31,600, has been funded through RLT2 Developer Contributions for Play. RLT2 contributions are held by Sedgemoor District Council.

“The play area in Talbot Close, Highbridge was marked for a major make-over after discussions with residents, town and district councillors,” said a spokeswoman.

“Earlier this year local residents were consulted on the design and were asked to choose between a traditional play park, community garden with vegetable planting or a community garden with shrubs and informal play equipment installed. The results showed a traditional play park was the preferred option,” she added.